Motor hoes aanschaffen? Dit moet je weten!

De grootste angst van een motor eigenaar is een roestende motor of nog erger een gestolen motor. Gelukkig is daar een goede en gemakkelijke oplossing voor namelijk een motorhoes. Door een motorhoes bescherm jij je motor het beste tegen dit soort verschijnselen.
Alleen waar moet een goede motorhoes aan voldoen? Wanneer gebruik je welke motorhoes? Waar moet je echt op letten bij het kopen van een motorhoes? In dit blog geven wij antwoord op al deze vragen!

 

Waar moet een goede motorhoes aan voldoen?

Er zijn een aantal normen waar een goede motorhoes aan moet voldoen. Wij zouden u ten aller tijde een hoes aanraden met een slotgat zodat u hem veilig op slot kan zetten. Is de hoes enkel of dubbel gestikt? Is de hoes waterdicht? Is de hoes vorstbestendig? Is het een ademende hoes? Heeft de hoes een elastische zoom? Ook is het handig als de hoes hittebestendig is. het moet natuurlijk niet zo zijn dat de hoes over de uitlaat heen smelt wanneer je je hoes om de motor heen doet.
Op basis van deze kenmerken bepaal je of het een goede kwaliteits hoes is of dat die naar een half jaar in de prullenbak kan.

 

Waar moet je opletten bij het kopen van een motorhoes?

Nu het duidelijk is waar een motorhoes aan moet voldoen is het tijd om de belangrijkste vraag te beantwoorden: waar moet je opletten bij het kopen van een motorhoes?

 

1 Denk goed na waar je motor hoes aan moet voldoen?

Denk goed na over welke bescherming je motorhoes nodig heeft en welke beschermhoes hoes het best daarbij past. Het zou zonde zijn als u de verkeerde hoes aanschaft. Daarom is het belangrijk dat u niet alleen naar de prijs kijkt maar ook zeker naar de kwaliteit van de hoes.

 

2 Meet je motor goed op zodat je de juiste maat koopt

De maat van de hoes is erg belangrijk. Een grote hoes valt over de grond en een te kleine hoes past niet helemaal om de motor heen. Meet daarom altijd goed je motor op! de hoes moet ongeveer 20 centimeter boven de grond komen voor de juiste ventilering.

 

3 Hoe meet ik mijn motor op?

Bepaal de maat van de hoes door de lengte (voor de juiste lengte dient u gestrekt langs de motor te meten), breedte en hoogte van je motor te meten. Twijfel je tussen twee maten, kies dan voor de grootste van de twee.
Voor een goede ventilatie adviseren we de hoes tot ± 20 cm boven de grond te laten komen. Hierdoor kan er vanaf de onderzijde lucht in de hoes komen wat er door de ventilatieopeningen aan de bovenzijde weer uit kan ontsnappen.

Motorohoes opmeten

Voor nog meer informatie over welke motor hoes u nodig heeft klik hier.